I samarbete med Svenska Ordensföreningen
Fritextsök medalj:

 

MMSSRBM: Militärmusiksamfundets hedersmedalj till Sam Rydbergs minne i brons (ej generellt bärandetillstånd - se info)   Sverige

Instiftad år: 2005 Valör: Brons
Ytterligare information:
Dessa statuter är fastställda den 28 februari 2005.

§ l Militärmusiksamfundets Sam Rydberg medalj är präglad i brons och har samma åtsida som förtjänstmedaljen Pro Musica Militare och en frånsida med enbart ordet MILITÄRMUSIKSAMFUNDET. Den bäres i ett helvitt vattrat sidenband och är inte att betrakta som bronsvalör av förtjänstmedaljen. Medaljörens namn graveras ej.

§ 2 Sam Rydberg medaljen kan tilldelas personer som utför ett lovande arbete i Militärmusiksamfundet anda som är värt att främjas.

§ 3 Beslut om tilldelning av medalj fattas av samfundets styrelse, som för förteckning över medaljörer med utdelningsdatum.

Källa: http://militarmusik.se/utmarkelser/

Medaljen har ej bärandetillstånd till svensk uniform.


 

Uppladdad: 2012-12-11 20:32:30, av: Richard Nyström.Åtsida

Uppladdad: 2013-01-13 16:32:17, av: Jonas Arnell.revers

Kommentarer:
2013-03-30 22:29:42Sara Backlund
Sam Rydberg-medaljen kan tilldelas personer som utför ett lovande arbete i Militärmusiksamfundet anda som är värt att främjas.
Militärmusiksamfundets Sam Rydberg-medalj är präglad i brons och har samma åtsida som förtjänstmedaljen Pro Musica Militare och en frånsida med enbart ordet MILITÄRMUSIKSAMFUNDET. Den bäres i ett helvitt vattrat sidenband.

Efter 2013-01-31 kan man inte ansöka om enskilt bärande på militär uniform.